Information med anledning av coronaviruset - Covid-19 (22 nov)

Som statsminister Stefan Löfvén meddelade i sitt tal till nationen den 22 november 2020, har smittspridningen av Covid-19 kraftigt ökat både i Sverige och även i övriga Europa och nu måste vi alla göra vårt yttersta för att se till att den minskar. Det sker återigen nedstängningar av fabriker som påverkar våra leverantörers förmåga att tillgodose våra medlemmar och kunder med de varor som efterfrågas. E-handel och hemleveranser har också ökat kraftigt under den pågående coronapandemin vilket har orsakat brist på chaufförer. Vi har en god dialog med våra avtalsleverantörer och rapporterar löpande där vi ser att det uppstår leveransproblem.

Så arbetar vi på HBV

I och med de nya restriktionerna får max åtta personer vistas på HBVs kontor samtidigt och resten arbetar hemifrån för att bidra till minskad smittpridning. HBVs personal följer myndigheternas rekommendationer gällande hygien och personligt avstånd. Vi väljer även att arbeta hemifrån vid minsta förkylnings- eller sjukdomssymptom.

För närvarande får vi på HBV väldigt många frågor och funderingar via epost och vi arbetar på för fullt för att svara alla så snabbt som möjligt. Se några av våra vanligaste frågor och svar här>>.

Våra medlemmar

Coronapandemin har varit oerhört utmanande för våra medlemmar. Krishanteringen har krävt nya arbetssätt och rutiner för att kunna utföra olika typer av arbeten inom den löpande förvaltningen. Många planerade underhållsarbeten har flyttats fram och verksamheter har behövt ställa om för att möta nya utmaningar som följt i spåren av Covid-19. 

Arbetet med att påminna hyresgäster om att fortsätta hålla social distans till sina grannar, i hissar och trapphus pågår ständigt.

Leveransinformation från våra avtalsleverantörer

Vi får löpande information från våra avtalsleverantörer om hur deras verksamheter påverkas av pandemin och vilka eventuella konsekvenser det får för oss som kunder. Här har vi försökt samla all den information som kommit oss tillhanda. Vi följer utvecklingen och uppdaterar kontinuerligt. För närvarande rapporterar våra leverantörer endast enstaka avvikelser från leveransplaner.

Dafo Brand AB informerar>>
Garageportexperten informerar>>
Secor informerar om införda säkerhetsrutiner vid installationer i lägenheter>>

Foyen Advokatfirma, angående Covid-19 och byggentreprenader>>

Frågor och svar

Vi får många frågor just nu med anledning av coronaviruset Covid-19. Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och sidan uppdateras löpande.
Klicka här>>

Uppdaterad 2020-11-23