Upphandlingen av Städmaterial och hygienprodukter slutförd

AllOffice Nordic AB antas som enda leverantör i HBVs nya rikstäckande ramavtal för Städmaterial och hygienprodukter 20-108. Med en vässad varukorg, baserad på våra medlemmars och kunders behov av miljömedvetna produkter inom detta avtalsområde, kan vi erbjuda ännu en avtalsperiod med konkurrenskraftiga priser. Det nya avtalet börjar att gälla 2020-09-01. Ansvarig inköpsstrateg är Elin Erwid.

Det nya ramavtalet ersätter befintligt ramavtal Städprodukter och mjukpapper 16-108 som upphör att gälla 2020-08-31.

I den nya upphandlingen har HBV ställt hårdare miljökrav på produkter och transporter. Till exempel kommer leveranser att ske på fasta leveransdagar minst en dag per vecka, som leverantör och beställare i samråd kommit överens om. Engångsprodukter av plast försvinner helt ur sortimentet i enlighet med EU:s nya lag som syftar till att minska mängden plastavfall och som börjar att gälla från och med 2021.

Möjlighet till trepartsavtal finns. 

Omfattning

Ramavtalet Städmaterial och hygienprodukter 20-108 omfattar följande produktgrupper:

  • Första hjälpen - förstahjälpen-stationer, blodstoppare och ögondusch
  • Handskar och skoskydd - engångshandskar, skyddshandskar, bomullshandskar, skoskydd
  • Kemiska produkter - maskindiskmedel, rengöringsmedel, golvvårdsvax, kalkborttagning, fönsterputs, golvpolish, tvättmedel
  • Mjukpapper - pappershanddukar, toalettpapper, dispenser
  • Påsar och säckar - sopsäckar, papperskorgspåsar, sanitetspåsar
  • Servering - engångsprodukter såsom servetter, glas, bestick, tallrikar, muggar och takeaway formar
  • Städredskap och tillbehör - moppar, sopset, stålull, moppgarn, mikrofiberdukar, skaft, dammsugare, rengöringssvampar, sprayflaskor och hinkar

Utbildning och information kring produkter och städmetoder erbjuds även av leverantören.

Garantitid

För städredskap såsom städvagnar, moppar och dammsugare gäller en garantitid på ett år. För övriga produkter där garantitid är aktuell gäller den normala garantitiden för produkten. Längre garantitider kan lämnas efter överenskommelse mellan leverantören och beställaren.

Avtalstid

Avtalstiden är 2020-09-01 - 2022-08-31 med möjlighet för HBV till en eller flera förlängningar. Den sammanlagda avtalstiden kan maximalt bli fyra år inklusive förlängningar. 

Kontakt

Ansvarig inköpsstrateg är Elin Erwid.

Uppdaterad 2020-04-29

Kontakt