Lär känna våra nyanställda

Vi har under senaste åren haft glädjen att få välkomna flera nyanställda till HBV. Möt några av de senaste.

Jörgen Ågren

Jörgen Ågren, är vår nya Hållbarhetsstrateg och han började hos oss på HBV den 11 oktober. Han är i grunden naturvetare och biolog med inriktning på ekotoxikologi (Läran om hur ämnen sprids i miljön och tas upp och bryts ner av organismer reds anm.) och han har arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor under hela sitt yrkesverksamma liv hos både myndigheter, branschorgan samt i privat sektor och han kommer närmast från en tjänst som miljöchef på JM AB. Han fick tips om tjänsten av en närstående person som känner honom väl och när han läste på om både HBV och tjänsten blev han nyfiken och sökte.

Han är uppväxt i Jordbro söder om Stockholm men har gjort det förbjudna och flyttat från södra sidan till norra sidan av stan så idag lever han med sina barn i exil i Brottby utanför Vallentuna. På fritiden befinner han sig gärna utomhus då han älskar att vandra och löpträna och han är aktiv ledare i en löpgrupp som heter Team Nordic Trail. Han tycker även om att gymma och att laga mat och han har ett något vilande trädgårdsintresse men strävar efter att det ska eskalera och då finns det planer på att odla saker, speciellt sånt som går att äta.

Angelica Centerhag

Angelica Centerhag, anställdes som inköpsstrateg den 20 september på HBV. Hon har gått en tvåårig yrkeshögskola med inriktning på offentlig upphandling på Nordic Business Institute, NBI och hon har under nio års tid arbetat som upphandlare hos Micasa Fastigheter AB så hon har sett vår verksamhet ur ett medlemsperspektiv vilket är oerhört positivt. Under åren på Micasa kom hon i kontakt med oss flera gånger och hon har bara fått positiva intryck av oss som arbetsplats och tanken på att arbeta på ett företag där inköp är huvudsysslan lockade henne till att söka tjänsten som inköpsstrateg.

Angelica är uppväxt söder om Stockholm och bor idag med sin familj i Hammarby sjöstad. Fritiden spenderas med familjen och när man har två yngre barn finns det inte mycket tid över för annat. Förhoppningen är att damma av träningsskorna så snart som möjligt för att komma ut och röra på sig men det är bara en förhoppning, inte ett löfte.

 

Anneli Peippo

Anneli Peippo heter vår nya HR-ansvariga och hon anställdes den 16 augusti. Hon har gått Lön- och personalutbildningen på Företagsekonomiska institutet och hon är även utbildad inom både rehabilitering, ITP-pension och rekrytering. Hon har dessutom arbetat inom HR och lön i 16 år och kommer senast från Carl Zeiss AB. Hon har arbetat inom stora globala koncerner de senaste tio åren och kände att det skulle vara skönt att arbeta i en mindre och svensk organisation med kortare beslutsvägar.

Anneli är uppväxt söder om söder i Stockholm närmare bestämt i Skärholmen i en av Stockholmshems lägenheter. Efter att ha testat på att bo i de flesta väderstreck runt huvudstaden bor hon sedan 31 år tillbaka med sin familj vid Stockholms Stadion. Utöver att umgås med familjen, barn och barnbarn samt pyssla i form av att sticka, virka och brodera, styrketränar hon flera gånger i veckan. Hon har även planer på att ta upp hästintresset igen efter ett långt uppehåll.

 

Anna Wörlund Rylenius

Anna Wörlund Rylenius, är anställd som inköpsstrategstrainee sen 1 maj. Tanken är att hon under det första året kommer arbeta som trainee för att sedan gå vidare och arbeta som inköpsstrateg tillsammans med kollegorna på inköpsavdelningen. Hon har läst affärsjuridiska programmet på Linköpings universitet och genomförde sin praktik på Institutet Mot Mutor – IMM. Anna har en spännande bakgrund där hon har arbetat i både svenska och internationella stall med hopphästar, hon har arbetat som receptionist och personlig assistent och hon har även arbetat på McDonalds och på förskola.

Intresset för offentlig upphandling väcktes under utbildningen och under en arbetsmarknadsmässa i Linköping för ett par år sen träffade hon några representanter från HBV och hon tyckte att det lät som en spännande arbetsplats och på den vägen är det.

Annas är uppväxt i Östersund men bor nu i Enskede. Hästar och hoppning har inte bara varit ett arbete för henne utan det är även ett stort intresse. Hon tycker även om att läsa, springa och hon har planer på att hitta ett korpenlag för att få spela fotboll igen.

Uppdaterad 2022-01-03